Vertrouw op je onderbuikgevoel #66
Soms bekruipt je een onbestemd gevoel dat er iets niet oké is, terwijl je verstand geen reden heeft om te twijfelen en aangeeft dat alles wél oké is. Achteraf blijkt dan vaak dat dit ‘onderbuikgevoel’ klopte en dat je hier beter naar had kunnen luisteren. Deze en 75 andere tips worden beschreven in het nieuwe boek MINDBOXING® van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer, dat eind november 2021 uitkomt.
Door: NL sportpsycholoog Jan Sleijfer
Onderbuikgevoel in het oosten en westen
In het westen vertrouwen we vooral op ratio en de informatie die onze hersenen bereikt via de zintuigen. Wij vinden het gek om een beslissing te nemen op basis van iets dat we niet kunnen horen, zien, ruiken en proeven of beredeneren, maar uitsluitend kunnen voelen. Of zelfs iets voelen nog vóórdat het plaatsvindt, doorgaans bekend als een voorgevoel.
Veel mensen redeneren dat je jezelf niets wijs moet maken. Toch is dit precies wat er binnen de TCM (Traditional Chinese Medicine) en andere vormen van natuurgeneeskunde gebeurt. Hier leer je je zesde zintuig, je intuïtie of onderbuikgevoel inschakelen om belangrijke knopen in het leven door te hakken.
Het brein in je buik
Vertrouw bij belangrijke beslissingen in je leven meer op het gevoel in je onderbuik. In het Engels ‘gut feeling’, wat letterlijk ‘darmgevoel’ betekent en daarmee een mooi bruggetje slaat naar de TCM, die de darmen al eeuwenlang als ‘tweede brein’ beschouwt.
Dit kun je doen door stil te staan bij wat er in je om gaat. Welke (alarm)signalen pik je op? Word je meer bewust van je onderbewuste, bijvoorbeeld tijdens ontspanningsoefeningen of een warme douche of bad. Het zou zo maar kunnen dat je als sporter dan ´opeens weer in vorm´ raakt.
*** Interessant? Meer tips in het boek van NL sportpsycholoog Jan Sleijfer ! ***
Hét BOEK over presteren en gezondheid vanuit westers en oosters perspectief.
Innerlijke wijsheid en onderbuikgevoel
Het onderbuikgevoel komt voort uit het onderbewuste, dat oneindig meer informatie kan verwerken dan het bewuste en ook nog veel sneller is. Vertrouw meer op de innerlijk wijsheid die jou subtiel wordt ingegeven. Dit is de beste manier om alles uit het leven te halen en als sporter optimaal te presteren.
Oplaadtip NL sportpsycholoog
Moet je dit als verstandig mens nou zomaar geloven? Mijn antwoord luidt, er is er maar één die je moet geloven: je lichaam. Eindeloos nadenken brengt verwarring. Gebruik dus vaker je tweede brein. Zet het boek MINDBOXING® voor de kerst op het verlanglijstje van jezelf of voor een ander, tenminste… alleen als dit bij jou goed aanvoelt natuurlijk!
Wil je nu gelijk al aan de slag? Download gratis de Drie Batterijen® App of test gratis je Denkkracht, Gevoelskracht en Lichaamskracht via de NL website.